Teamontwikkeling

Wat verstaan wij onder teamontwikkeling?

Investeren in de ontwikkeling van mensen loont. Individueel, maar ook in teamverband. Hoe een team met elkaar werkt, communiceert, afspraken maakt, feedback geeft en doelen haalt, verandert continu. Een team of afdeling kan vandaag prima functioneren, en morgen niet te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen van buitenaf. De samenstelling van een team verandert doorlopend. Teams worden samengevoegd of uit elkaar gehaald. Dat vraagt aanpassing en ruimte voor ontwikkeling. Wij coachen en begeleiden, zodat teams goed met elkaar (blijven) samenwerken.

Onze aanpak

Onze aanpak bestaat uit verschillende fasen, op basis van onze eigen methodiek. We kijken naar ontwikkelingen binnen de organisatie, én daarbuiten. Dynamiek speelt een belangrijke rol bij teamontwikkeling. We richten ons daarom meer op het team, dan op de individuen. Wat  zijn de drijfveren? Hoe kunnen de individuele kwaliteiten het totale team versterken en hoe spreek je die aan? Is er een gezamenlijk doel? Bestaat er consensus over het gewenste resultaat? met respect voor elkaars verschillen. Diversiteit is juist een kracht. Hoe meer de teamleden elkaar kunnen aanvullen, hoe beter. 

Herken jij dit?

Het reguliere werk wordt wel gedaan, maar een nieuw project wordt meer met argwaan dan enthousiasme ontvangen. Het ene teamlid vindt een beetje rustig werken wel lekker, terwijl het andere teamlid juist op zoek is naar nieuwe uitdagingen en zich een beetje begint te vervelen. Het begint ook steeds meer te botsen tussen de mensen die vooruit willen en de mensen die willen houden wat ze hebben. De organisatie zet steeds meer druk op de teamleider, want het volgende project komt er alweer aan. Het team moet in beweging, maar hoe? En waar gaan we heen?

Het resultaat

Een team dat elkaars kwaliteiten kent en dat in staat is respectvol en nuttige feedback te geven. Een team dat samenwerkt aan een gemeenschappelijk doel. Een team dat  taakvolwassen is en in staat zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Een team dat jou in staat stelt je te richten op het leiding geven. Een team dat  voorbereid is op de toekomst, en dat blijft.

Wil jij werken aan de ontwikkeling van jouw team? Neem dan vooral contact met ons op voor een goed gesprek.