Organisatieadvies

Wat verstaan wij onder organisatieadvies?

Je wilt verder met jouw organisatie. Je wilt bijvoorbeeld inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen of sociale duurzaamheid. Maar het wordt steeds moeilijker om goede mensen te vinden en vast te houden. In de buitenwereld verandert alles steeds sneller. Je wilt weten wat dat voor jouw organisatie betekent. Welke kant wil je op en wat betekent dat voor jouw organisatie? Wij komen met een advies voor de juiste aanpak. Variërend van een quick scan tot een uitgebreide analyse met plan van aanpak. Je krijgt snel een beeld van de kwaliteiten van jouw organisatie en de mensen daarin.

 

Onze aanpak
De eerste prioriteit is het huidige team versterken. Met respect voor de gevoelde werkdruk gaan we op zoek naar de oorzaken daarvoor. Welke kunnen we wel beïnvloeden en welke niet? Hoe kunnen teamleden elkaar versterken? Welke zaken hebben prioriteit? We richten ons op interne kwaliteiten, gezamenlijke doelen en resultaten. Vervolgens gaan we op zoek naar dieper liggende oorzaken. Wat maakt deze organisatie aantrekkelijk als werkgever?  Hoe kunnen we dat versterken en gebruiken om nieuwe mensen te vinden én te houden? Welke processen kunnen slimmer? Welke werkwijzen kunnen beter?  Samen gaan we op zoek naar oplossingen die bij jouw organisatie passen.

Herken jij dit?

Het wordt steeds moeilijker om aan personeel te komen. Er zijn veel vacatures en ook jouw mensen vertrekken sneller. Omdat ze ergens anders meer kunnen verdienen? Zeggen dat ze toe zijn aan een verandering? Of is er meer aan de hand?  Je bent steeds meer tijd kwijt aan werven en inwerken en de eisen van kandidaten worden hoger. Jouw huidige team begint daar onder te lijden. Werk moet worden overgenomen of blijft liggen. Het ziekteverzuim stijgt. En dat terwijl een invaller moeilijk te vinden is. Het wordt een vicieuze cirkel.

Het resultaat
Je weet wat de kracht van je organisatie is en waar je naartoe wilt. Jouw missie is ook de missie van de mensen in jouw organisatie. Met gezamenlijke doelen en de juiste middelen gaan jullie voor een organisatie waar met plezier gewerkt wordt. Waar duidelijkheid is over de doelen en de verantwoordelijkheden. Waar ruimte is voor ontwikkeling en taakvolwassenheid. Waar teamleden elkaar versterken en elkaars kwaliteiten inzetten om de doelen te behalen. Een organisatie waarvan de teamleden de ambassadeurs zijn: bij ons wil je komen werken!

Wil jij advies en begeleiding waar jouw organisatie echt iets mee kan? Neem dan vooral contact met ons op voor een goed gesprek.