De Teamversterker

Wat is de Teamversterker?
Veel organisaties lopen er tegenwoordig tegenaan: te veel werk en te weinig mensen om het werk mee te doen. Je wilt wel investeren in je team, maar je hebt domweg geen tijd om hele dagen aan teamontwikkeling te doen. Wij bieden die organisaties een snelle injectie van energie, zonder dat er meteen een langdurig traject aan vast zit: de Teamversterker. Weinig tijd? Ook in enkele uren kun je een groot verschil maken!

 

Onze aanpak
Wij houden jouw organisatie een aantal uur een spiegel voor. Dat doen we op inhoudelijke, maar ook leuke wijze, vol positieve energie. We kijken waar jouw team goed in is: waar liggen de individuele kwaliteiten en wat maakt jouw organisatie uniek? Van daaruit onderzoeken we welke urgente issues er zijn en welke kwaliteiten van het team hierbij ingezet kunnen worden. Je kunt ter plekke samen knelpunten oplossen met concrete afspraken. De waardering voor elkaar en het werk dat jullie samen doen stijgt altijd.  Wij kunnen de Teamversterker combineren met een diner of workshop (zoals beeldende kunst, dans of djembé). Zo heeft u een Teamversterker en bedrijfsuitje in één!

Herken jij dit?
Je krijgt de bezetting  maar net rond. Je moet vaak een beroep doen op de flexibiliteit van je medewerkers. Die doen dat graag, maar je weet dat er een grens is. Er komt vast wel weer tijd om bij te tanken met het team en door te spreken hoe het beter kan. Maar nu nog even niet... Ondertussen wordt steeds meer van jou en de organisatie gevraagd: er moet nieuwe wetgeving worden geïmplementeerd, nieuwe werkwijzen worden doorgevoerd en ga zo maar door. 

 

Het resultaat
Het team kent en benoemt elkaars kwaliteiten en weet hoe deze in te zetten. De knelpunten en eventuele achterstanden zijn benoemd en geprioriteerd. We benoemen concrete acties en spreken af wie wat doet. Teams die hebben meegedaan aan de Teamversterker krijgen van ons een reminder die in de teamkamer kan hangen of gedeeld kan worden bestaande uit de kwaliteiten en de afspraken van het team: 'dit zijn wij en wij zijn een sterk team'.                                  

Wil jij je team ook een boost geven? Met nieuwe energie aan de slag? Neem dan vooral contact met ons op.